Ο σπόρος

Δίαυλος Καινοτομίας

Τεχνολογία / Πολιτισμός / Επιχειρηματικότητα

Δράσεις για την τεχνολογία, τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα.

τηλ. +30 27210 98795

mail. info@osporos.com

Ηλίας Καλφακάκος

Οικονομολόγος
Ο Ηλίας Καλφακάκος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1979 και έλαβε το πτυχίο του από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών του Εθνικούκαι Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο των σπουδών του απέκτησε ειδίκευση σε θέματα που αφορούν την Χρηματοοικονομική, την Οικονομική των Αγορών και των Επιχειρήσεων και τις Ποσοτικές μεθόδους, πραγματοποιώντας σειρές από εργασίες που αφορούν τα συγκεκριμένα ερευνητικά ζητήματα.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σαν αναλυτής και από το 2008 δραστηριοποιείται σαν ελεύθερος επαγγελματίας σύμβουλος επιχειρήσεων και φοροτεχνικός. Συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις για κοινοφελείς σκοπούς και έχει υπάρξει για χρόνια ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Συμμετέχει στην οργάνωση και υλοποίηση δράσεων όπως TedX Kalamata, CycleHack Kalamata, Wheeling to help Kalamata και CodeGirls, Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, ενώ παράλληλα ανήκει σε εθελοντικές ομάδες δράσεων στην πόλη της Καλαμάτας όπως είναι η ομάδα εθελοντών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.
Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν υλοποίηση καινοτόμων ιδεών μέσω δράσεων μικρομεσαίας υγιούς επιχειρηματικότητας σε τομείς όπως είναι ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός και η τεχνολογία αλλά και δράσεις διασύνδεσης του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.
Επικοινωνία
Ηλίας Καλφακάκος - Ο σπόρος